maandag 11 januari 2010

Glasgieten en fusen in Tsjechië

Al langer verzorgen we hier workshops glasblazen.

Sinds enige tijd hebben we ook de mogelijkheid om kunstwerken van glas te gieten. U kunt een ontwerp maken in gips of hout, wat vervolgens in zand wordt gedrukt om gegoten te worden.
De voorbereidingen kunt u reeds thuis doen, zodat u optimaal plezier hebt van de workshop hier. De voorbereidingen kunt u hier ook in onze cursusruimte in Lesne doen.


Kosten van de workshop € 220,- per uur. Een team van 3 ´man´ giet uw werkstukken.

De afwerking doen we weer in Lesne, waar uw glas wellicht wordt verwerkt in speksteen. We hebben daarvan een aantal voorbeelden. U maakt natuurljk uw eigen ontwerp.

Ook kunt u hier glazen sieraden maken in de hotpot. Op een eenvoudige manier kunt u d.m.v. glasfusing glazen sieraden e.d. maken in de magnetron. Glasfusing is smelten van glas, dit gebeurde tot voor kort alleen in een glasoven.
Door een hernieuwde, betaalbare, vinding kan dat ook in de magnetron en daar gebruiken we de Hotpot voor. De Hotpot is een witte pot waar we het ontwerp inleggen en dan gaan stoken. Door dit stoken krijgen we in de pot een temperatuur van 800 tot 950 graden. U krijgt eerst uitleg en dan gaat u snel zelf, onder begeleiding, aan de slag. Na een bijzondere workshop hebt u zelf sieraden gemaakt.


In overleg zijn ook workshops Tiffany en glasgraveren te boeken.

Prijsopgaaf voor dit speciale arrangement doen we als u hebt aangegeven aan welke activiteiten u wilt deelnemen.

Nadere informatie over onze accommodatie en de jaarplanning