dinsdag 26 januari 2010

Creatief met Hout met Jón Adólf Steinólfsson

zaterdag 28 augustus - vrijdag 4 september 2010

Voor creatieve mensen hebben we een speciaal arrangement houtbewerken, met de IJslandse kunstenaar Jón Adólf Steinólfsson. Hij komt speciaal voor dit arrangement over, voor onze workshops en het hierna te noemen houtsnijfestival. Voertaal deze week is Engels!

Jón komt hier workshops twee dimensionaal houtsnijden verzorgen.

Het globale programma dat hij nu voorstelt is:
Op zondag bezoekt u samen het houtsnijfestival op de Luz, waar Jón ook exposeert en aan de slag gaat.

Op maandag gaat u gezamenlijk het bos in om een of meerdere stuk(ken) (dood) hout uit te zoeken dat u aanspreekt en waar u mee zult gaan werken.
Vervolgens zult u bekend gemaakt worden met het gebruik van het gereedschap. De manier om deze vast te houden en er mee te snijden en gutsen.
Op basis van deze kennis zult u een twee dimensionaal stuk gaan snijden/gutsen. Indien u iets geoefender bent is het misschien mogelijk om een drie dimensionaal stuk te maken, een organische vorm.

U werkt zoveel mogelijk buiten in onze tuin. Alleen bij slecht weer wijken we uit naar de cursusruimte.

De 4 workshopdagdelen combineren we met een tentoonstelling van het werk van Jón in ons pand. Deze tentoonstelling zal hier 10 dagen zijn en bekendheid krijgen in de pers, zodat ook anderen deze kunnen bezoeken. Jón zal met name maskers meenemen.

We bezoeken zondag 29 augustus het houtsnijfestival op de Luz, waar kunstenaars uit Tsjechië, Slowakije en Duitsland hun vaardigheden tonen. Meer dan 10 kunstenaars zijn met verschillende technieken met houtbewerken aan de slag. Een aantal van hen doen dit ambachtelijk. Daarnaast is het verbazingwekkend hoe je met een kettingzaag een beeld kunt maken. De kunstwerken die ze tijdens dit festival maken worden verkocht in de galerie op de Luz. Dit doen ze jaarlijks rond een thema. Afgelopen jaren zijn er uilen en vissen gemaakt.

Jón zal tevens actief zijn tijdens dit festival, dat feestelijk opgeluisterd wordt met muziek en en lekkere hapjes.

Kosten
Verblijfkosten en workshops: op basis van half pension voor 6 nachten € 475,- op basis van 2 persoons kamer (toeslag 1 persoons kamer € 115,-).

Gebruik gereedschap en materiaal kosten ongeveer € 35,-

optioneel: 4 dagdelen Kinderopvang gedurende workshops: € 60,-

In verband met het festival wijkt deze workshop af van ons ritme en is van zaterdag tot vrijdag!!

informatie en aanmelding